SON DAKİKA

REKTÖR'ÜN ÜNİVERSİTEYE KAZANIMLARI

05 Haziran, 2012 01:58 Güncelleme: 05 Haziran, 2012 01:58 REKTÖR'ÜN ÜNİVERSİTEYE KAZANIMLARI

REKTÖR'ÜN ÜNİVERSİTEYE KAZANIMLARI

Bu gün, Türkiye'nin seksen bir vilayetine baktığımız zaman Ağrı geri kalmış şehirlerin başında gelir. Yıllarca Feodal Beyler tarafından sömürülmüş halkın başına vurulup elinde ki ekmek alınılmıştır. Geçen evde otururken güzelim şehrimi ne değiştirir diye uzun uzun düşünürken benim küçük oğlum baba ben öğretmen olmak istiyorum diyince, kafamı kurcalayan sorunun cevabını bulmuştum. Ağrıyı ancak eğitim değiştirir, bir toplumun geri kalmasının en büyük nedeni ''eğitimsizliktir''.

Yıllarca bize sadaka kültürü ile bir şeyler verildi, ama kimse bu topluma gelecekte yapabilecekleri bir iş sahası açalım veya Üniversite açalım diye düşünmedi. Tarih17 Mayıs 2007'yi gösterdiğinde Ağrıya Üniversite kuruldu. Kısa sürede İlimizde büyük değişimler oldu. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde 2008 yılında bin 200 olan öğrenci sayısı 7 bine çıktı. Daha sonra fakülteler açıldı, sonra yüksekokullar açıldı en önemlisi Ağrıya Akademisyenler gelmiyordu, bu tabu kırıldı. Üniversite kurulduğu zaman 40 olan Akademisyen sayısı bugün 300'e yükseldi. Burada en büyük katkıyı Ağrı sevdalısı Rektör İrfan Aslan sağladı. Özverili şekilde birebir Akademisyenler ile görüşüp burada çalışmaları için ikna etti…

Bugün geri kalmış şehrime baktığım zaman hangi Devlet Memuru sabah 6 akşam 11'e kadar özverili bir şekilde çalışıyor, bence bir elin parmaklarını geçmez. Buna en büyük örnek Rektör Aslan'dır. Sayın Aslan ailesini ihmal edip sadece Ağrı daha iyi bir yere gelsin diye sabah 6'da güne başlayıp gece 11'de işini bırakıyor.

Geçenlerde merak edip Üniversiteyi gezdim, daha yeni kurulan bir Üniversite ne durumda diye bakınırken yapılan çalışmaları görünce hayretle bakakaldım. Bu kadar kısa zamanda kurulan bir Üniversitenin her yerinde çalışma vardı. Bir kesim binaları yaparken diğer grup çevre düzenlemesi yapıyordu ve o zaman dedim ki gerçekten Rektör Aslan Memleket sevdalısı. İşini, severek hakkıyla yapmaktadır. Herkes bu şekilde çalışsaydı, güzelim şehrim bu kadar geri kalmazdı. Gençleri kahve salonlarında toplamak zorunda kalmazdık, babalar eşlerini bırakıp ta gurbet ele çalışmaya gitmezdi. bunun gibi daha çok şey sıralanabilir…

Ve Üniversiteyi gezerken orada bulunan öğrenciler ile söyleşi yaptım. Merak edipte Rektör İrfan Aslan hakkında fikirleri ne diye gençlere sorular yöneltim. Ne gibi sorunlarınız var ve bu sorunları kısa sürede kim hallediyor? Sorunlarının şuan olmadığını, herhangi bir sorun olduğu zaman Rektörümüzün bizlerle birebir ilgilendiğini, dertlerimize maddi ve manevi desteklerde bulunduğunu söylediler.

Kısaca Üniversiteyi irdeleyelim, kısa sürede Üniversitede; 6 Fakülte, 5 Yüksekokul, 3 Meslek Yüksekokulu ve 2 Enstitü bulunmaktadır.

Bunlardan;

Eğitim Fakültesi

Fen - Edebiyat Fakültesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Patnos Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

Eczacılık Fakültesi

İslami İlimler Fakültesi

Sağlık Yüksekokulu

Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu

Yabancı Diller Yüksekokulu

Ağrı Meslek Yüksekokulu

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Doğubayazıt Ehmed-î Xanî Meslek Yüksekokulu

Sıralamış olduğum bölümlerin ağrıya açılmasında en büyük katkıyı sağlayan Sayın Rektörümüzdür Ağrı gelişsin diye bilimsel çalışmalara destek oldu. Bunlardan bir kaçı Bilimsel Araştırmalar Projeleri (BAP), Devlet Planlama Teşkilatı Projeleri, SODES Projeleri ve TÜBİTAK Projeleri kapsamında 38 projeye toplam 14 milyon 404 bin 375 TL kaynak alınırken 4 yıllık süre içerisinde Sempozyum ve Kongre, Konferans, Panel, Eğitim Semineri, Açık Oturum, Söyleşi, Tiyatro, Konser, Sergi, Turnuva ve Teknik Gezi kapsamında 145 Ulusal ve Uluslararası Bilimsel Toplantı

gerçekleştirildi. fazla söze ne hacet yaptıklarında dolayı ben ve Ağrı halkı size minnettardır.Sayın Rektörümüzün sözüyle yazıyı noktalayalım: ''Geniş vakitte çalışmayan dar vakitte daralır.''

Yorum Ekle