SON DAKİKA

'Peşmerge geniş bir coğrafyayı IŞİD işgalinden kurtardı'

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan E. Rice, ABD'nin desteği ile Peşmerge Güçleri'nin IŞİD'i yenerek geniş bir coğrafyayı kurtardığını belirtti. 07 Aralık, 2015 05:45 Güncelleme: 07 Aralık, 2015 05:45 'Peşmerge geniş bir coğrafyayı IŞİD işgalinden kurtardı'

CNN'e konuşan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan E. Rice,  ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının 2014 yılının yazından beri gerçekleştirdiği operasyonlar sayesinde IŞİD ile mücadelede büyük ilerleme kaydedildiğini söyledi.

Rice, IŞİD'in Haziran 2014'den koalisyon uçaklarının hava operasyonlarını başlattığı tarihe kadar birçok bölgeyi işgal ettiğini, Peşmerge Güçleri'nin koalisyon desteği ile IŞİD'i yenerek, işgal altındaki toprakların %20-25'ini kurtardığını kaydetti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı, Şengal'in işgal altından kurtarılmasına ilişkin ise kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani'nin komutasında Peşmerge Güçleri'nin başarılı bir şekilde kurtarıldığını belirtti.

Suzan Rice, Bağdat'ın IŞİD tarafından işgal edilme tehlikesinin kalmadığını, örgütün gücünün Rojava ve Suriye'de de kırıldığını, Kobanê'nin IŞİD tehdidinden kurtarıldığını söyledi.

Yorum Ekle