Taksim'deki son Gezi Parkı eylemleri sırasında, göstericilere "pala" ile saldıran Sabri Çelebi, polis tarafından gözaltına alınmış daha sonra ise mahkemenin kararı ile serbest bırakılmıştı. Ardından savcılık bu karara itiraz etmiş ve Çelebi hakkında tekrar yakalama kararı çıkarılmıştı. Ancak Sabri Çelebi, mahkemenin "serbest" kararı sonrası sırra kadem bastı ve soluğu Fas'ta aldı.
Çelebi'nin 9 Temmuz günü Fas'a gittiği ortaya çıktı. Sabri Çelebi, eşi Fas vatandaşı olduğu için daha önce de aynı ülkeye birçok kez gitmiş, hatta Fas Kralı'nın portresi ile birlikte fotoğraflar çektirmişti.
Şimdi sosyal medyada Sabri Çelebi'yi serbest bırakan mahkemeye tepki verilirken, Fas Kralı portresi ile çektirdiği fotoğraflar da paylaşım rekoru kırıyor.