Taraftarların çıkardığı olaylar nedeniyle tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşananları değerlendiren Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, verilecek cezayı umursamadıklarını belirterek, Öyle bir eylem yapacağız ki belki bu eylem sonrası ben artık Trabzonspor başkanı olmayacağım Bu adaletsizlik düzelmediği sürece bu olayların düzeleceğini sanmasınlar dedi.
Hacıosmanoğlu, dün medya karşısına geçerek durum değerlendirmesi yaptı. Hacıosmanoğlu Verilecek cezayı umursamıyoruz. Bizim hatamız, hatamız karşısında neyse onu çekeriz. 3-5 maç neyse versinler. İndirimi çin itiraz etmeyeceğiz. Ama bu cezaları verenler bize hiçbir ceza vermeseler de istedikleri cezayı verseler de onların uyguladıkları adaleti dün kabul etmiyorduk, bugün de kabul etmeyeceğiz.
Futbolunun artık güdümlü federasyonlarla değil, federasyon ve kurullarının ve o adaletsiz anlayışın Türk futbolunun dışına çıkıp, kulüplerin kendi iradeleriyle tarafsız yönetim sergileyecek özerk federasyon başkanları seçilmesi dönemi gelmiştir. Eğer bunlar gerçekleşmezse gücü olanın belirlediği federasyonların yönetim tarzlarının devam ettiği bu ülkede siz hangi taraftarı suçlarsanız suçlayın, faturayı kime keserseniz kesin bunun önünü alamayacağınız aşikardır dedi.
F.Bahçe'den görüntüler verdi
Medyanın maçta yaşananları abarttığını ve diğer kulüplerin maçlarında çıkan olaylar kadar öne çıkarmadığını savunan Hacıosmanoğlu, O kadar büyük olayların olduğu gösterilen statta ufak tefek hasarların dışında bir şey yok. Trabzonspor'u yerden yere vurmaya kalkanların ezeli rakiplerimizin maçlarında yaşanan olayların hem statlarını hem stat dışlarını ne hale getirdiğini biliyoruz dedi.
Hacıosmanoğlu, daha sonra F.Bahçe taraftarlarının çıkardığı olayların görüntülerini izletip, Trabzon'da tasvip etmediğimiz olalar oldu ama ne futbolcu ne hocanın ne yardımcısının başı yarıldı ne polis araçları devrildi ne istasyonlar yakılmaya çalışıldı dedi.
Hacıosmanoğlu, 'Bir daha Fenerbahçe maçlarına çıkmamayı düşünüyor musunuz' sorusuna ise, Zaten bu sezon kapandı. Bir dahaki sene hangi tarihe denk gelir bilmiyorum ama Fenerbahçe, bizimle maç yapacak konumda olmayacak diyerek sarı lacivertlilerin ligden düşürüleceği imasında bulundu.
Hacıosmanoğlu, Ersun Yanal'ın maç daha tatil edilmeden soyunma odasına koşup gitmesini de eleştirdi.
'Şampiyonluğumuz tescillendi ama...'
Fenerbahçe ile iki yıldır yaptıkları maçlarda olay çıkmadığının dile getirildiğini söyleyen Hacıosmanoğlu, Ama insanların dolumu vardı. İki sene olmuyor dediğimiz noktada yargı süreci vardı, adaletin tecelli etmesini bekleyen geniş kitle vardı. Sonunda hem ceza hem sportif yargı son noktayı koymuş, Türk futbolunda 2011'de Trabzon'un çalınan şampiyonluğunu hem içeride hem dışarıda tescillenmişken siz hâlâ adaleti tecelli ettirmeden Türk futbolunu yönetmeye kalkarsanız elbetteki insanların size gösterdiği reaksiyon olacaktır. Bu adaletsizlik düzelmediği sürece bu olayların düzeleceğini sanmasınlar dedi.