Sahurda mümkün olduğunca kızartmalardan uzak durmak iyidir. Kızarmış ya da nişastalı hamur işi yiyecekler sizi tok tutmak yerine, kan şekerinizin hızlı inip çıkmasına neden olacağından, erken acıkmanıza sebep olur.
Öğünlerde mutlaka proteinle beraber sebzeye de yer verilmesi gerekir. İftarda kızartma ve kavurma şeklinde zararlı pişirme yöntemlerine maruz kalmamış et, tavuk veya balık ile birlikte zeytinyağlı bir sebze yemeği tüketilmelidir.
Salatalarda sos kullanmayın ve mümkün olduğunca sade tüketin. Az yağlı salatalar iyi ve sağlıklı bir seçimdir.
Kahvaltı öğünü içeriği ile birlikte bir bardak az yağlı süt ve bir porsiyon meyve veya az şekerli komposto ile sahur öğünü tamamlanmalıdır.
İftar saatinde su içilerek açılan oruçla birlikte 1-2 adet hurma yedikten sonra 1 kase çorba ve tercih edilirse, vücudun uzun süren açlığını dengelemek için iyi bir seçim olur.
Oruç tutarken uzun süren açık döneminden dolayı metabolizma hızı yavaşlar. Yavaşlamasını önlemek için mutlaka bu dönemde de iftar ve sahur arasında ara öğünler tüketmek gerekir.
Metabolizmayı hızlandıracağı gibi, iftar saatinden en az bir saat sonra yapılacak fiziksel aktivite de metabolizmanın hızlı çalışmasına yardımcı olacaktır.