SON DAKİKA

NASIL MİLLETVEKİLLERİ SEÇİLMELİ

NASIL MİLLETVEKİLLERİ SEÇİLMELİ 18 Şubat, 2015 02:01 Güncelleme: 18 Şubat, 2015 02:01 NASIL MİLLETVEKİLLERİ SEÇİLMELİ

NASIL MİLLETVEKİLLERİ SEÇİLMELİ

 

Milletvekillerin aday  gösterileceği şu günlerde şu gerçek çok iyi bilinmelidir.Kürt Sorunu çözümümde,ne tüccarı ne avukatı ne öğretmeni ne doktoru ve nede şusu busu değil o konuda  gerekli bilgi ve donanıma sahip kişilere görev verilmelidir.Ancak onlar bize faydalı olabilirler Ne sunni nede alevi radikallara görev verilmeli çünkü iki taraf da dini motifli olup Kürt kimli-

ğini umursamazlar.Tarikatçıyı-mezhepçiyi aday göstermek bu halka yapılacak en büyük kötü- lük olur.Bilgili,donanımlı ve kültürlü kişilere ihtiyacımız var.Meclise teoriysen lazım şovmen veya maceraperest değil.Tekrar savaş çıksın Kürt yerlerini bombalayalım yerle bir edelim di- ye pusuda bekleyenler var.Akşam tv de emekli bir general batıda bir alışveriş merkezine konu lacak bir patlayıcının çok kişiyi öldüreceğini ve ondan sonra herkesin baltasını bıçağını alıp Kürtleri boğazlayacağından söz ediyordu.İşte böyle bir dönemde doksan yıldan beri şartlandı- rılmış bir topluma haklı davasını ikna edici bir şekilde anlatabilecek biligi ve donanıma sahip yetenekte insanlara ihtiyaç var.

Peki nasıl kişileri seçelim.

Öncelikle bazı seçilenlere bakalım.Hala Kemalist ideolojisinden kurtulamamış bazı millet vekilleri var ve Kürtlerin  oylarıyla haksız yere seçiliyorlar.Kürt sorunu umurlarında bile de- ğil.Onların istekleri sadece direksiyonun başına geçip Kürtleri istedikleri gibi kullanmak ve

gizli amaçları için yönlendirmek.Bunu zaman zaman satır aralarından anlayabiliyoruz.  Çö- züm sürecinden hep yüzlerini ekşiterek söz ediyorlar.Hatta içlerinde askeri darbeye çağrıda bulunanları da var.Çözüm süreciyle alay edeni mi dersin veya çözüm sürecini sabote etmek için sürekli nahoş veya provokativ demeçler vereni mi.Bu türlerin kesinlikle Kürt sorunu ile alakaları yoktur.

Yıllardan beri demokrasi,özgürlük ve Kürt Sorunu için Türkiye'yi aydınlatan,bir sürü kitap yazan bir Cengiz Çandar,bir Hasan Cemal,bir İsmail Beşikçi,bir Ahmet Altan gibi değerler o sözünü ettiğim Kemalistlerden kat kat daha çok seçilmeyi hak ediyorlar.İstanbul'da kişisel hırsları yüzünden Profesör Baskın Oran gibi bir aydının seçilmesini engelleyerek büyük bir teoriyseni harcadılar.Seçilen Kürt olsa ne yazar,fikri zikri olamadıktan sonra? Meclise korku- luk gibi oturarak  faydası dokunacak pozitif  bir fikir geliştirmedikten sonra.

Büyük insanlar fikirlerle küçük insanlar ise kişilerle uğraşırlar,derler.Sadece ona buna küfür ederek enerjisini kişilerle kavga ederek harcayanlar bize ne verdiler ki? Milletin önüne hangi fikri koydular veya hangi doğruyu benimsettiler? Hala bize soruyorlar,yahu siz ne istiyorsu- nuz? diye.İşte o yüzden bizim Rahmetli Abdulmelik Fırat,Şerafettin Elçi,Baytar Nuri ve Den- gir Mir Fırat, Altan Tan, Mehmet Bayrak,İsmail Beşikçi,İlhami Işık gibi kendisini yetiştirmiş ve her alanda haklı davasını savunabilenlere ihtiyacımız var.Agresiv çıkışlar fayda değil zarar veriyor artık.Bu şekilde doksan yıldan beri şartlandırılmış bir topluma fikir ve düşüncelerinizi kabul ettiremezsiniz.Politika bir sanattır ve toplumun psikolojisini bilmek zorundasınız. Aciz- lik örneği çıkışlarla ve reklam amaçlı kişisel şovlarla olmaz.

Söyleyecek sözü olmayanın sözleri kaba ve saldırgan olur,nefret kazandırır sadece.Davaya da fayda değil zarar verir.Bilgi ve kültürüyle karşı tarafı hem ikna edebilmeli ve hem de haklı talebini kabul ettirmelidir.Bardak kırmak ve polise tokat atmak gibi tavırlar sadece birer şov- dur.Bilgi ve kültürü ile karşısındakini mest eden bir Altan Tan,vizyonu geniş bir Sırrı Sakık gibi sabırlı ve ne diyeceğini bilmelidir.

Kürt sorunu bir demokrasi sorunudur ve demokrasi içinde çözülmelidir.Askeri darbelere çağ rıda bulunanlar ve onun zeminıni hazırlayanlar bizi temsil edemezler.Kürtlerin oylarıyla mec- lise girenler Kürt sorunu ile alay etmek ve sabote etmek yerine aldıkları oyların hakkını versin ler ve yapıcı olsunlar.Bozguncular, mezhepçiller ve tarikatçılar oylarımıza ihanet ettiklerini unutmasınlar

 

 

reşit yaman

raa.yamanlar.gmail.com

 

 

 

Yorum Ekle