KÜNİB 7. OLAĞAN KONGRESİNDE IĞDIR REKTÖRÜMÜZ, ULAŞTIRMA BAKANIMIZ VE MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZLA GÖRÜŞTÜ
Rektörümüz M. Hakkı Alma tören sonrası görüşmede Iğdır-Dilucu'nun devreye girmesi konusunda Sn. Bakan Arslan'ı Üniversitemizin Kafkas Üniversiteler Birliği ile yapacağı çalışmaya davet etti. Kongrenin öğleden sonraki oturumunda panelist olarak konuşan rektörümüz Kafkasya Ortak Bilim Ağında Iğdır Üniversitesinin rolünü anlattı. Jeopolitik bir il de olduklarını, 3 ülke ile komşu tek il olduklarını ve Dilucu mevkiisinin bu projedeki önemi nedeniyle Iğdır'ın; dolayısı ile de Iğdır Üniversitesinin öneminin ortaya çıktığını bu amaçla komşu ülkelerden gelen Tebriz-Nahcıvan-Gürcistan üniversiteleri ile de yakın temasta olduklarını bahsederek yapılan işbirliklerini üniversite-sanayiye taşıyarak reel hale getireceklerini, artık sahada çalışma zamanı olduğunu, bu nedenle dron imalatı ve elektrikli araçlarla ekonomiye katkı oluşturacaklarını bu konularda KÜNİB (Kafkasya Üniv. Birliği) ne dahil olan Tebriz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mohammedreza Purmuhammedi ile anlaşmalar yaptıklarını bugün de yine bu mekanda yeni iki işbirliği protokolüne imza atarak iki tarafın mutabık kalarak imzaladığını bunları da en kısa zamanda YÖK den onay aldıktan sonra hayata geçireceklerini söyleyerek konuşmasını tamamladı.
Tarihi İpek Yolunun Yeniden İnşası ve Kafkaslarda Sınırsız İmkânlar ana temasıyla düzenlenen kongrede kapanış konuşmasını Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz yaptı. Korkmaz KÜNİB'in temel amacının bölgesel işbirliğini artırmak, ülkeler arasında öğrenci ve öğretim üyesi akışkanlığını sağlamak, proje ve sempozyumlarla bölge gençliğini ortak bir gelecek ülküsü etrafında birleştirmek olduğunu belirtti ve 7. kongreyi sonlandırdı.
7 kongrede Kafkasya Üniversiteler Birliği'ne 17 si yurt dışından 12 si yurt içinden olmak üzere 29 üniversite yeni üye oldu. (KÜNİB)'in halı hazırda 160 üyesi bulunuyor.