CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den randevu talep etmişti. Ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu, saat 18.00'da Köşk'te Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le bir araya geldi. Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen görüşme yarım saat sürdü. Kılıçdaroğlu bunun üzerine açıklama yaptı.
Son günlerde yaşanan acı olaylarla ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanı'nı ziyaret ettim. Kaygılarımı anlattım. Oradaki insan profili ve onların taleplerini dile getirdik. Bu taleplerin dile getirilmesinin demokrasiler için son derece doğal olduğunu aktardım. Başbakan'ın kullandığı dilin olayı tırmandırmak yönünde olduğunu, Sayın Cumhurbaşkanı'na da görevler düştüğünü belirttim.
Sayın Cumhurbaşkanı'nın Bakanlar Kurulu'nu toplaması konusunda yetkisi olduğunu söyledim. Polisin orantısız güç kullandığı gerçeği var. Taksim'de Gezi Parkı'nda ağaçları korumak isteyen gençlere biber gazıyla gitmek hangi demokraside var? Kenti ve parklarını koruyorlar. O insanlara orantısız güç kullanılmasaydı Türkiye ayağa kalkmayacaktı. Ancak sorumsuz bir Başbakan böyle bir açıklama yapabilir. Bir ülkenin başbakanının biz yüzde 50'yi evlerinde zor zaptediyoruz demesi ne demektir. Toplumu sağduyuya davet etmek gerekiyor.