SON DAKİKA

KAYMAKAM NURETTİN DAYANIN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI

KAYMAKAM NURETTİN DAYANIN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI 10 Mart, 2014 14:24 Güncelleme: 10 Mart, 2014 14:24 KAYMAKAM NURETTİN DAYANIN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Dünya kadınlar günü ya da emekçi kadınlar günü...
Aslında aynı şeyler. Her kadın emekçidir zaten, hayatın içindeki her sıkıntıyı önce kadın yaşar. Emek verir sorunu çözmek için.
Kadın, en başta annedir, anne adayıdır, ya da anne olma duygusuyla yanar tutuşur da Kader-i İlahi kendisine bu tadı yaşatmaz. Her durumda da sevdası insanlıktır, daha güzel bir gelecektir.
Erkeğe göre daha duygusaldır kadın. Sıkıntılarımla kimseyi üzmeyeyim diye çoğu kez sıkıntıları içine gömer. Dayanamayacak noktaya geldiğinde bile haline şükreder çoğu kez.
Kadın, daha güçsüzdür erkeğe göre. Ama omuzlarına onca yük yüklenmiştir ki; emek verir, gayret eder bir ömür de, asla isyan etmez.
Vakurdur, hissettirmez.
Çoğu kez eman dilediklerinden bile fayda göremez de yine de umutlarını kaybetmez.
Onca ızdıraba rağmen onun da yaşadığı hayattır.
Sadece yaşamak için yaşamaz, yaşatmak için yaşar.
Kadın, anadır, bacıdır, eştir.
Kadın, cennetlerin ayakları altına serildiği kutsal bir varlıktır.
Kadın, başımızın tacıdır.
Ona bir günü değil, her günümüzü versek yine de hakkıyla anlayamayız, anlatamayız.
Kadının gerçek değerini bulduğu güzel bir dünya temennisiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.

Yorum Ekle