SON DAKİKA

Karabulak'ta Öğrenciler her gün büyük bir tehlike ile karşı karşıya

Karabulak Köyü Öğrencileri Servis Talep Ediyor; “Ana Yolda Yürümek Zorundayız, Mağduruz!” 18 Eylül, 2024 07:44 Güncelleme: 18 Eylül, 2024 07:44 Karabulak'ta Öğrenciler her gün büyük bir tehlike ile karşı karşıya

Doğubayazıt’a bağlı Karabulak köyü afet konutlarında yaşayan öğrenciler, her gün ana yolda yürüyerek okula gitmek zorunda kalıyor. 

Köy halkı, öğrencilerin servis sorununu çözmek için yetkililere çağrıda bulundu.

Karabulak köyünden gelen öğrenci ve veliler, konutların köye uzak olmasından dolayı servislerinin olmadığını belirterek, “Her gün ana yolda yürümek zorunda kalıyoruz, araçlardan dolayı tehlike altındayız, her an ölümcül bir kaza olabilir, mağduruz ve önümüzdeki kış aylarında bu durum daha da zorlaşacak,” diyerek endişelerini dile getirdiler.

Köy halkı, çocuklarının can güvenliği için servis taleplerini yeniledi ve yetkililere şu ifadede bulundular; “Uluslararası ve şehirlerarası olarak kullanılan bu yolda alt veya üst geçit olmadığından dolayı trafik kazalarının yaşanma ihtimali yüksek. Çocuklarımızın güvenliği için acil önlem alınması gerekiyor.”

Öğrenciler, zorlu yolculuklarına bir çözüm bulunmasını beklerken, veliler yetkililerin konuya hızlıca el atmalarını talep ediyor...


Yorum Ekle