SON DAKİKA

Kadınlar 'Yeni Yaşam' için Doğubayazıt' HDP diyor

Kadınlar 'Yeni Yaşam' için Doğubayazıt' HDP diyor 07 Mayıs, 2015 12:21 Güncelleme: 07 Mayıs, 2015 12:21 Kadınlar 'Yeni Yaşam' için Doğubayazıt' HDP diyor

Baraj sorununu aşarak oy oranını arttırmaya yönelik HDP Doğubayazıt ilçe örgütünün çalışmaları seferberlik ruhu ile devam ediyor. Köylerde  ve mahallelerde HDP ve DBP Eş Başkanları,Belediye Eş Başkanları,Belediye Eş Başkan yardımcıları,parti yöneticileri,meclis üyeleri ve HDP gönüllü çalışanları ile birlikte halka yeni yaşam bildirgesini anlatmaya devam ediyor.Anons arabaları ile mahallerde çocukların  tarafından zafer işaretleri ile karşılanan araçlara  ilgi göstermesi dikkat çekti.Sevinç gösterileri ile gittikleri her yerde karşılanan HDP gönüllü çalışanları ,7 Haziran seçimlerinde Doğubayazıt'ın rekor oy alacağını belirttiler.

 

Yeni Mahalle sakinlerinden Kudret Salman(72), barışı getirecek olan yine barış isteyen Kürtlerin olacağını ifade ederek,”Artık bu ülkede savaş olmamsı için barış şarttır.Barışı getirecek olan yine  Kürtlerdir.Başkasının hakimiyeti altında yaşamaya son vermeliyiz artık.Geçmişte bir olmadık çocuklarımızın geleceği karartıldı.Öldürüldü.Gün vicdan ve çalışma günüdür.Ben yaşlıyım gezemiyorum.Ama dualarım sizinle.Sizin çabanız bizimde iyi dualarımız ile kazanacağız” dedi

 

İki Milletvekili adayın kadın olması özellikle kadınlar tarafından desteklendiğini belirten Doğubayazıt Belediye Eş Başkan Yardımcısı Berrin Öztürk,”Kadınların sesini mecliste daha çok duymak için yeni yaşam çağrısında kadın adayların fazla olması kadınları mutlu etmekte. Sokak atmosferinde bize sıkça sorulan en olumlu soru iki kadın ve iki erkeğin aday olmasıdır. Kadının sesi, rengi, dili artık mecliste HDP sayesinde daha dile getirilecektir” dedi.

 

 

Yorum Ekle