SON DAKİKA

İsviçre'de başörtülü öğrenci okula alınmadı

İsviçre'de 14 yaşındaki öğrenci, başörtüsü taktığı için evine gönderildi. 25 Ağustos, 2015 02:14 Güncelleme: 25 Ağustos, 2015 02:14 İsviçre'de başörtülü öğrenci okula alınmadı

İsviçre 'nin başkenti Bern'de başörtülü bir öğrenci okula alınmayarak evine gönderildi. İsviçre medyasında yer alan habere göre, öğrencilerin başlarını kapatması okul yönetmeliğine aykırı olduğu için 14 yaşındaki öğrenci okula alınmadı.

Le Matin gazetesine açıklamada bulunan okul müdürü, öğrencinin ailesiyle "yapıcı görüşmelerde" bulunduklarını ve çözüme ulaşacaklarını kaydetti.

YÖNETMELİĞE OKULLAR KARAR VERİYOR

Bern kantonunda okullarda başörtüsü yasağı bulunmuyor, kıyafet yönetmeliğine okullar karar veriyor.

Haberde, kantonun Eğitim , Hizmet ve Rehberlik Dairesi Başkanı Erwin Sommer'ın kantonda okullarda kıyafet zorunluluğu bulunmadığı, öğrencilerin istediği gibi giyinebileceği ve gerekirse okul müdürüyle görüşüleceği ifadelerine de yer verildi.

İsviçre'de başörtüsünü yasaklayan tek kanton, ülkenin güneyinde yer alan Ticino kantonu.

(AA)

 

Yorum Ekle