SON DAKİKA

İstanbul'da Gezi eylemlerine katılanlara sabah baskını!

Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Gezi Parkı direnişçilerine karşı başlatılan operasyonda birçok noktaya baskın yapılarak, çok sayıda eylemci gözaltına alındı 18 Haziran, 2013 04:31 Güncelleme: 18 Haziran, 2013 04:31 İstanbul'da Gezi eylemlerine katılanlara sabah baskını!

Gezi Parkı eylemleri kapsamında yürütülen soruşturmada İstanbul ve Ankara'da çok sayıda adrese operasyon düzenlendi. Birçok adrese yapılan baskınlarda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun dile getirdiği 'Marjinal gruplarla' ilgili gözaltılar başladı.

İstanbul Emniyeti, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında sabah saatlerinde 21 ilçede operasyon düzenledi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önce belirlenen yaklaşık 100 adrese yaptığı baskınlarda çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Operasyon yapılan adresler arasında Atılım Gazetesi ve Etkin Haber Ajansı'nın da bulunduğu öğrenildi.

Gözaltına alınanlar, polis ekipleri tarafından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere saat 07.30 sıralarında Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Sağlık kontrolüne götürülen bazı kişilerin slogan attığı gözlendi.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar daha sonra Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.


Ankara'daki operasyon


Başkentte, Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları ve organize ettiği iddia edilenlere yönelik başlatılan operasyonda, 25 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara'daki Gezi Parkı eylemlerini organize ettikleri ve gösterilerde polise saldırdıkları ileri sürülen kişileri tespit etti. Bunun üzerine başlatılan operasyonda, 26 farklı adreste eş zamanlı arama yapıldı.

Operasyon kapsamında 25 kişi gözaltına alınırken aramaların sürdüğü, gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.


Twitter'dan duyurdu


BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de baskınları twitter'dan duyurdu. Önder twitter mesajında; “Sabah 5'de ESP'li Alp Altınörs'ün evini polis basti. Ben de gittim. Alp'i gozaltina aldilar. Toplam 70 civari gozalti var”, “Alp in yoksul evinde faiz lobisi ile alakali cikan tek sey borc dekontlari. Polisler onun yerine kitap notlarini aldilar:)” diye yazdı.

 

Yorum Ekle