SON DAKİKA

IŞİD Kobani'den çekiliyor

Kobani'deki IŞİD saldırları nedeniyle birçok yerde protesto gösterileri sürerken, Kobani ve çevresinde ise ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin havadan müdahalesi devam ediyor. 08 Ekim, 2014 08:26 Güncelleme: 08 Ekim, 2014 08:26 IŞİD Kobani'den çekiliyor

Üç haftadır süren yoğun çatışmalar sonucu uluslararası kamuoyunda, özellikle de Türkiye 'de odak noktası haline gelen ve IŞİD çetelerinin saldırılarının arttığı Kobani'de IŞİD'in geri çekildiği bildirildi.

Reuters ajansı, Kobani bölgesi Dışişleri Bakan Yardımcısı İdris Nassan ile yaptıkları telefon görüşmesine dayanarak IŞİD'in kentin girişinin gerisine çekildiğini duyurdu. Haberde, Nassan'ın şu ifadelerine yer verildi:

"Bombardıman etkili oldu ve IŞİD birçok noktada geri püskürtüldü. Bu, onların şehre girişlerinden bu yana en büyük geri çekilmeleri ve bölgeden tamamen geri çekilmelerinin başlangıcı olarak kabul edebiliriz."

Bombardıman sonucu bölgeden yükselen dumanlar, Urfa'nın Suruç ilçesinin sınır hattından da çıplak gözle görülebiliyor.

Reuters

 

Yorum Ekle