SON DAKİKA

İş Adamı Zeki Keşan Yaptırdığı Okulu Ziyaret Etti

21 Ekim, 2011 21:46 Güncelleme: 21 Ekim, 2011 21:46 İş Adamı Zeki Keşan Yaptırdığı Okulu Ziyaret Etti

İş Adamı Zeki Keşan Yaptırdığı Okulu Ziyaret Etti

Ağrılı iş adamlarımızdan Sayın Zeki Keşan yaptırdığı okulu ziyaret etti.

Patnos un Kazanbeyli köyü Çort Ali mezrasında yaptırdığı ilk öğretim okulunu ziyaret ederek öğrencilerle aynı masada işlenen derse ortak olarak öğrencilerle o heyecanı yaşadı.

Patnos a yakışan modern bir o kadar da fiziki yapısı güzel olan bir okul yaparak eğitime katkı sağlayan Keşan okulda incelemelerde bulunarak hem okul idarecileri ile hemde okul öğrencileri ile bol bol sohbet etti.

Okulda okuyan öğrencilerle tek tek sohbet ederek eksik ve ihtiyaçları hakkında bilgi alarak öğrencilere giyim ve kırtasiye yardımında bulundu.

Adeta yaptırdığı okulda bayram havası yaratan Keşan ı ise öğrenciler bağrına basarak teşekkür ettiler ve şu sözü verdiler: Sizler bize bu eğitim yuvasını kazandırdınız, bizler de sizin sayenizde ve öğretmenlerimizin desteği ile okuyup vatana birer hayırlı evlatlar olacağız dediler.

İş Adamı Zeki Keşan ise yapmış olduğu açıklamada:

Yarın bu okulda çıkacak olan öğrenciler birer doktor, hukukçu, eğitimce, ekonomist, yada mühendis olacaklar. Ben bu heyecanı sizlerin gözlerinde gördüm ve inanınki gözüm arkada kalmayacaktır.

İçinden geçen duyguları kelimelere dökemiyorum siz evlatlarımı yarın büyük mertebelerde gördüğüm zaman beklide anneniz babanızdan daha çok ben mutlu olurum dedi.

 

Ağrı Hürses Gazetesi:

Bizlerde Ağrı Hürses Gazetesi olarak Öncelikle Sayın Zeki Keşan ın bu duyarlı üstün davranışından dolayı kendisine teşekkürlerimizi sunarız.

Gönül ister ki bütün duyarlı Ağrılı iş adamlarımız aynı davranışta bulunup eğitime yada başka bir hizmet için Ağrı ilimize yatırım yapsalar.

Sayın Zeki Keşan yaptırdığı modern okulu yaklaşık 500 milyon (Eski Para ile 500 Milyar)harcama yaparak okulu Patnos halkına kazandırdı. Fakat tanık üzücü bir olayı da sizlerle paylaşmak isterim, bakın 200 e yakın öğrencinin eğitim göreceği bu okulda sadece 50 öğrenci eğitime geldiğini gördük ,bu konuyu okul idaresine sorduk ve aldığımız cevap karşısında sizler gibi bizde şok olduk,bize verilen cevap ise şuydu: Köy halkı 150 öğrencilerinin çobanlık yapmak için şuan yayladalar,fakat havalar soğuduktan sonra gelecekler .

Patnos Kaymakamına, Patnos Milli Eğitim Müdürüne, sesleniyoruz öğrenci velileri ile görüşüp bir an önce öğrencileri eğitime başlamaları için aracı olmalarını bekliyoruz. Şayet öğrenci velileri öğrencileri okula göndermedikleri takdirde yasaları devreye sokmalarını diliyoruz.

Patnos Milli Eğitim Müdürü Sayın Salih Eskin, çok başarılı ve Patnos un başarı oranının her zaman yükselmesi için gayret gösteren çalışkan bir bürokratımızdır, kendisine başarılar diliyoruz…

Yorum Ekle