SON DAKİKA

İran: Ülkeyi aşağılayan birine kırmızı halı sermek utanç verici

İran'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti öncesi Dış Politika Komisyonu Sözcüsü, “Ülkeyi aşağılayan birisinin ayaklarının altına kırmızı halı sermek diplomasimiz için utanç vericidir” dedi. 07 Nisan, 2015 04:31 Güncelleme: 07 Nisan, 2015 04:31 İran: Ülkeyi aşağılayan birine kırmızı halı sermek utanç verici

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Sözcüsü Hüseyin Nakavi Hüseyni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti öncesi, “Ülkeyi aşağılayan birisinin ayaklarının altına kırmızı halı sermek diplomasimiz için utanç vericidir” ifadelerini kullanarak Erdoğan'ın İran'a gelişini eleştirdi.

“Hükümet, Erdoğan'ın İran'a yönelik sözlerinden sonra bu ziyaretin yapılmasına izin vermemeliydi. Bu ziyaret ya lağvedilmeliydi yahut ertelenmeliydi” diye konuşan Hüseyni, milletvekillerinin Ruhani hükümetinin ziyaretin ertelenmesi konusunda bir girişimde bulunmamasından dolayı rahatsız olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın  İran'da resmi temaslarda bulunacak.

 

Yorum Ekle