İpek Yolu'nun başlangıcı olan Gyeongju'dan 21 Mart tarihinde yola çıkan kervan, Ağrı Doğubayazıt Gürbulak Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.
Daha sonra Doğubayazıt İshakpaşa Sarayında ikinci bir tören düzenlendi.
İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 bünyesinde gerçekleştirilen ve İpek Yolu'nun başlangıcı olan Gyeongju'dan 21 Mart tarihinde yola çıkan kervan, Xian (Çin), Dunhuang (Çin), Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve İran güzergâhlarından geçerek, Doğubayazıt Gürbulak Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Kervanı karşılama törenine arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen ve Kültür Müdürü Şevket Demirkaya, Doğubayazıt Kaymakamı Karahan Daştan ve Ağrı Milletvekili Fatma Salman katıldı.
Güney Kore İpek yolu Kervanı ekibi için ikinci bir tören Doğubayazıt Tarihi İshak Paşa Sarayında yapıldı.
Doğubayazıt Kaymakamı Karahan Daştan ve Millet Vekili Fatma Salman Tarafından karşılanan Güney Kore İpek Yolu Kervan ekibi Tarihi İshak Paşa Saraya Girişlerinde Doğubayazıt Kaymakamı Karahan Daştan, Milli Eğitim Müdürü İshak Aslan ve Ağrı Millet Vekili Fatma Salman tarafından karşılandılar.
İshak Paşa Sarayının birinci avlusunda Doğubayazıt halk oyunları ekibi tarafından bir folklor gösterisi yapıldı.
İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı genel sekreteri Ali Altıntaş yaptığı konuşmada Bu proje İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığınca hazırlanmış olan bir projedir. Bu projenin amacı Türkiye'nin Kültürlerini, Geleneklerini Ve göreneklerini tanıtmak ve öğretmektir. Ağrı İpek Yolunun en önemli merkezlerindendir Dedi.
İpek Yolu Proje Başkanın konuşmasında Bizim görevimiz İpek Yolunun tarihi bir değeri vardır.Bunu yerinden sizlere göstermek istiyoruz Dedi.
Kaymakam Karahan Daştan konuşmasında Türkiye'yi bir prenses olarak görürsek Ağrı Dağı bu prensesin tacıdır ve İshak Paşa Sarayı da bu prensesin hazinesidir diyebiliriz. Bu özel Güne Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan'da katılacaktı ama görevi nedeni ile yurt dışındadır dedi.
Ağrı Millet Vekili Fatma Salman Kotan konuşmasında Bu tür etkinlikler bizin kardeşliğimizi güçlü yapıyor. Doğubayazıt Ağrı'nın güzide bir ilçesidir. Doğubayazıt'a bulunan tarihi güzelliklerimiz bizi dünyaya tanıtıyor. Ağrı Dağı, Meteor Çukuru, İshak Paşa Sarayı. Her Zaman Koreli Kardeşlerimizin Türkiye'ye gelmelerini istiyorum özellikle Kadın Kardeşlerimizi Türkiye Gezilecek ve görülecek bir ülkedir Dedi.
Konuşmalardan sonra Güney Kore İpek Yolu Kervan ekibine günün anısı olarak bazı armağanlar verildi. Akabinde ekip İshak Paşa Sarayını gezdiler.
İpek Yolu Karavanı; 24 Ağustos tarihinde Erzurum, 25 Ağustos'ta Ürgüp, 27 Ağustos'ta Ankara, 28 Ağustos'ta İzmir, 29 Ağustos'ta Bursa'da düzenlenecek törenler sonrası 31 Ağustos Cumartesi günü İstanbul'a giriş yapacak.
Haber: Halkın Sesi/ CEVAT GÜNER