SON DAKİKA

İmam Hatip Lisesi'nde 'Sevgi Ve 'Hoşgörü Konfaransı

08 Aralık, 2012 03:56 Güncelleme: 08 Aralık, 2012 03:56 İmam Hatip Lisesi'nde 'Sevgi Ve 'Hoşgörü Konfaransı

 

 

Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ve 2 yıldır il genelinde tüm okullarda devam eden “Değerler Eğitimi” projesi kapsamında İmam Hatip Lisesi öğrencilerine 'Sevgi ve hoşgörü' konulu bir konferans verildi.


İmam Hatip Lisesi çok amaçlı salonunda düzenlenen konferansa, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, Ağrı İl Müftü İzani Turan, Şube Müdürü İshak Hasanoğlu, Okul Müdürü Kemal Şimşek, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İlk olarak Ağrı İl Müftüsü İzani Turan, öğrencilere 'Sevgi ve  hoşgörü' konularında konferans verdi.


Konferans sonunda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, “Değerler Eğitimi Projesi” kapsamında il genelinde bulunan tüm okullarda her ay bir konuda konferans düzenlediklerini söyledi.


Başak, “Bu projeyle, yitirilen değerlerin yeniden kazanılmasını amaçladıklarını vurgulayan Başak, toplum olmadan eğitim, eğitim olmadan da toplumun varlığını sürdürmesi mümkün değildir. Eğitim kurumu toplumun hem bugününü hem de yarınını şekillendiren bir mekanizmadır. Toplum açısından eğitimin vazgeçilemez üç temel ve genel fonksiyonu; koruyucu, değiştirici ve geliştirici olması söz konusudur. Koruyucu fonksiyonuyla bireylere yaşadığı toplumun değerlerini ve kültürünü aktarır. Değiştirici fonksiyonuyla; insanı, daha iyiye yöneltir. Eğitim yoluyla bireylerde istenilen davranış kalıpları oluşturulurken, mevcut davranışlardan istenmeyenler de değiştirilir. Geliştirici fonksiyonuyla da toplumun kültürel ve bilimsel gelişimine, yani yeni fikirlerin ve ürünlerin gelişmesine yol aralar. Milletleri var eden ve devamlı kılan bilgi düzeyleri, sahip oldukları değerleri ile vermiş oldukları eğitimdir. Değerler toplumu olmanın, bilgi toplumu olmanın ve millet olarak kalmanın tek yolu eğitimden geçmektedir. Değerler, bir toplumun gerçekleşmesini istediği düşler ve ideallerdir. Değerler; bir toplumun varlığı, birliği, işleyişi ve devamı açısından, o toplumun çoğunluğu tarafından doğrulukları ve gereklilikleri kabul edilmiş temel prensiplerdir. Toplum tarafından doğru kabul edilen fikirler ve arzulanan ölçütler olarak değerler toplumdaki ideal düşünme ve davranış yolları gösterir” dedi.

 

Yorum Ekle