Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Güvenlik tedbirlerinin bireysel hak ve özgürlükleri kısıtlamaması, bireysel hak ve özgürlüklerin ise güvenlik alanında zaaflara yol açmaması temel ölçümüz olmalıdır" dedi.
ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Valiler Buluşması" için Ankara'da bulunan 81 ilin valileri ile Çankaya Köşkü'nde öğle yemeğinde biraraya geldi. Burada konuşma yapan Gül, devletin temel amacının halka hizmet olduğunu belirterek, kamu hizmetlerinin halka yüksek standartlarda ve eşit bir şekilde sunulması ve tüm hizmetlerin erişilebilir olmasının, devlete duyulan güveni de artıracağını söyledi.
Gül, valilere, "Görev yerlerinizde emniyet ve asayişin, huzur ve güvenliğin en iyi şekilde sağlanması her zaman önceliğiniz olmalıdır. Devletin yöneticileri olarak, güvenlik tedbirlerini alırken elbette vatandaşların hak ve özgürlüklerini de dikkate alacaksınız. Bu anlamda, güvenlik tedbirlerinin bireysel hak ve özgürlükleri kısıtlamaması, bireysel hak ve özgürlüklerin ise güvenlik alanında zaaflara yol açmaması temel ölçümüz olmalıdır. Hep üzerinde durduğumuz güvenlik-özgürlük dengesini sürekli gözetmek; özgürlük ve güvenliği birbirine feda etmemek için hepimize düşen görevler vardır. Güvenliği sağlarken hak ve özgürlüklerin kullanılmasını engelleyici tavır içinde olmamalıyız" dedi. DİHA