SON DAKİKA

GÜRBULAK'TA TİCARET ÇIĞIRINDAN ÇIKIYOR. DTSO BAŞKANI CEMAL CAN, ANKARA'DA ÇÖZÜM İSTEDİ

. 22 Şubat, 2024 14:16 Güncelleme: 22 Şubat, 2024 14:24 GÜRBULAK'TA TİCARET ÇIĞIRINDAN ÇIKIYOR. DTSO BAŞKANI CEMAL CAN, ANKARA'DA ÇÖZÜM İSTEDİ

Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Cemal Can, Gürbulak Sınır Kapısı'nda yaşanan vahim durumu Ankara'ya taşıdı. 

Beraberindeki bölge oda başkanlarıyla birlikte Ticaret Bakan Yardımcısı Ö. Volkan Ağar'ı ziyaret eden Başkan Can, şu detayları dile getirdi:

1. *Sınırlı Geçiş ve Uzun Bekleme Süreleri:* Gürbulak Sınır Kapısı'nda gün içinde yalnızca iki aracın geçişine izin verilmesi ve aylarca süren bekleme süreleri, ticaretin çıkmaza girmesine neden oluyor.

2. *Operasyon Eksikliği ve Ticaretin Olumsuz Etkilenmesi:* Operasyon ekiplerinin gecikmesi sebebiyle TIR'ların aylarca gümrük kapısında bekletilmesi, ticaretin akışını büyük ölçüde engelliyor.

3. *Belgelerin İşleme Alınmaması ve Gıda Maddelerindeki Zararlar:* Gümrük belgelerinin işleme alınmaması, araçlardan getirilen gıda maddelerinin beklemesiz dolayı ciddi zararlar yaşanmasına sebep oluyor.

4. *Gümrük Yetkililerinin Zorluk Çıkartması:* Gümrük yetkililerinin tacirlere zorluk çıkartması ve gümrük müdürü ziyaretlerinde koruma polisleriyle gözdağı verilmesi, iş yapma şartlarını olumsuz etkiliyor.

5. *İhtisas Gümrüklerinin İade Talebi ve Yerel Ekonomi:* Başkan Cemal Can, önceki dönemde Doğubayazıt'ta olan İhtisas Gümrüklerinin geri iade edilmesini isteyerek, Kol Saati, Oyuncak, Kozmetik gibi gümrük işlemlerinin Doğubayazıt'ta yapılması talebinde bulundu.

6. *Bölge Genelindeki Gümrük Sorunları:* Başkan Can ve diğer bölge oda başkanları, Gürbulak Sınır Kapısı yanı sıra Iğdır, Yüksekova, Ardahan bölgesindeki tüm gümrük kapılarındaki sorunları da Bakan Yrd. Ağar'a ileterek acil çözüm talebinde bulundu.

Yorum Ekle