SON DAKİKA

Fatih Üniversitesi Ağrı'ya Okuma Salonu Yapılıyor

19 Ekim, 2011 20:24 Güncelleme: 19 Ekim, 2011 20:24 Fatih Üniversitesi Ağrı'ya Okuma Salonu Yapılıyor

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarda her yıl farklı iller seçiliyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl Şanlıurfa’da bir anaokulu yapılmıştı.

 

Üniversite öğrencilerinin büyük bir heyecan ve özveri ile yürüttükleri sosyal sorumluluk çalışmaları meyvelerini vermeye devam ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Anadolulun farklı illerine gidilerek eğitim ihtiyaçları gideriliyor. Fatih Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yusuf Çetindağ rehberliğinde ilerleyen projelere öğrenciler de önemli katkılarda bulunuyor.

 

Çetindağ, bu yıl hedeflerinin Ağrı iline ‘Fatih’ adlı bir okuma salonu açmak olduğunu ve gerekli malzemelerin yola çıktığını bildirdi. Çetindağ, “Yardım malzemelerinin içinde ihtiyaç olacak her şey var. Sıra, masa, tahta, toplantı masası,bilgisayarve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere çeşitli kıyafetler bulunuyor. Bunun yanında küçük bir kütüphane kuracak kadarkitapgönderdik. Açılışı ise iki hafta içinde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.”dedi.

 

Bir sonraki hedef Şırnak’a gitmek

 

Toplumsal Duyarlılık Merkezi Sorumlusu Gökay Gecü ise yaptıkları yardım faaliyetlerine Fatih Üniversitesinde okutulan ‘Soysal Sorumluluk’ derslerinin önemli katkısının olduğunu belirtti. Kimse Yok Mu derneğinin sosyal sorumluluk çalışmalarına destek vermesinin kendilerini güçlendirdiğini ifade eden Gecü, “Bu durum öğrencilerimiz ve merkezimizin sosyal sorunları daha yürekli ele almasını sağlıyor. Üniversitemiz de projelerimize sahip çıkıyor ve hayallerimiz gerçek oluyor.”dedi.

 

Gökay Gecü, bir sonraki hedeflerinin ise 2012 yılı Nisan ayı içinde Şırnak ili Cizre ilçesine bir okuma salonu açmak olduğunu açıkladı.

Yorum Ekle