SON DAKİKA

'Faşistlerle baş etmek için birleşeceğiz'

BDP tarafından Adana'da verilen dayanışma yemeğinde konuşan BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, AKP'nin 10 yıllık iktidarında Kürtlere diz çöktürme yönünde politikalar yürüttüğünü; ancak bunu başaramadığını ifade etti 01 Şubat, 2013 15:18 Güncelleme: 01 Şubat, 2013 15:18 'Faşistlerle baş etmek için birleşeceğiz'

BDP tarafından Adana'da verilen dayanışma yemeğinde konuşan BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, AKP'nin 10 yıllık iktidarında Kürtlere diz çöktürme yönünde politikalar yürüttüğünü; ancak bunu başaramadığını ifade etti

 

ADANA - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Adana İl Örgütü tarafından, Güneş Restoran'da dayanışma yemeği verildi. Yemeğe, BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak, BDP Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, BDP MYK Üyesi Ferhat Tarhan, PM üyeleri Cemil Elden, İbrahim Yakut, Zarife Atik ve Kenan Şen, BDP Kadın Meclisi Üyesi Suzan Kılıç, BDP Adana İl Başkanı Uğur Bayrak, BDP Adana, Mersin ve Maraş il ve ilçe yöneticileri, TUHADER, MEYA-DER, KURDÎ-DER, MKM, HDK, birçok mahallenin muhtarı ve yüzlerce yurttaş katıldı. BDP bayraklarının asıldığı salonda, açılış konuşması yapan İl Başkanı Uğur Bayrak, yemeğe katılan herkese teşekkür etti.

'Bu ülkede ırkçılarla, faşistlerle baş etmek istiyorsak birleşeceğiz'

BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in ırkçı konuşmalarını hatırlatan, CHP'nin zihniyetini yansıtan Güler'e hak verdiğini söyledi. Bozlak, "Bu ülkede ırkçılarla, faşistlerle baş etmek istiyorsak, birleşeceğiz. Bir araya geleceğiz. Gücümüzü birleştireceğiz. Kürtler önce siz bir araya geleceksiniz" dedi.

'AKP'ye en iyi cevabı zindan direnişi verdi'

Bozlak'ın ardından söz alan BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, yemeğe katılanları selamlayarak, KCK operasyonları kapsamında Adana'daki binlerce siyasetçinin gözaltına alınıp, tutuklandığını hatırlattı. Operasyonlara rağmen Adana halkının mücadeleden geri adım atmadığını ifade eden Baluken, yüzyılın zulmü ile karşı karşıya olduklarını belirtti. Baluken, AKP hükümetinin 10 yıllık iktidarında Kürt halkına ve devrimci kesimlere karşı bir konsept geliştirdiğine dikkat çekerek, "Siyasi operasyonlarla 10 bin arkadaşımız içerde. Amaçları Kürt halkına ve devrimcilere diz çöktürmektir. Ama bunlara en iyi cevabı zindan direnişçileri verdi" diye konuştu. AKP hükümetinin amacının siyasi operasyonlarla herkesi susturmak olduğunu belirten Baluken, "Siyasi soykırım operasyonları ile onurlu devrimcileri zindana attılar. Bir yandan da Kürdistan'ı bombalamaya başladılar. AKP hükümeti PKK'yi bitirmek için Sri Lanka modelini uygulamaya çalıştı. Sri Lanka modeli ile biten PKK değil AKP oldu" diye konuştu.

'AKP Rojava'da anti Kürt politikalarında medet umuyor'

Ortadoğu'nun yeniden şekillendiğine dikkat çeken Baluken, 100 yıllık Lozan Antlaşması'nın önemini yitirdiğini ifade etti. Rojava halkının özgürlük mücadelesini selamlayan Baluken, AKP'nin içerde Kürt halkına yönelik tasfiye konseptinin yürüttüğünü, dışarıda ise Rojava'da anti Kürt politikalarından medet umduğunu söyledi. AKP hükümetinin dışarıda da Kürt düşmanlığı politikasını yürüttüğünü vurgulayan Baluken, "AKP hükümeti bütün varlığını, dış politikasının eksenini 'Kürtler bir kazanım elde etmesin, Kürtler herhangi bir hak elde etmesin' üzerine kuruyor" diye konuştu. Baluken, Ortadoğu'da gelişen sürecin Kürt halkına kazandıracağı tek şeyin ulusal birliktelik olduğuna vurgu yaparak, "Bütün halkların mücadelesi Kürt halkının özgürlük mücadelesi ile birleşmelidir" dedi.

'AKP asla tecridi kaldırma niyetinde değildi'

Önümüzdeki yüzyılın Kürtlerin özgürlük yüzyılı olacağının açık olduğunu belirten Baluken, "Kürt halkı ve Kürdistan her şartta kazanacak" dedi. PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın 14 yıldır ağırlaştırılmış tecrit altında tutulduğunu hatırlatan Baluken, tecridin Öcalan'ın direnişi, 10 bin tutsağın 68 gün sürdürdüğü açlık grevi ve Kürt halkının kesintisiz mücadelesi ile kaldırıldığını söyledi. Baluken, "Kürt halkının bu direnişi ve tutumu olmasaydı, AKP asla tecridi kaldırma niyetinde değildi. Tecridi sizin bu duruşunuz, sizin bu ortaya koymuş olduğunuz değerler ve bedenler kırdı. Sizin onurlu duruşunuz nasıl tecridi kırdıysa, aynı şekilde sizin duruşunuz askeri operasyonları da kaldıracak. Siyasi operasyonları da kaldıracak. Halkımıza yönelik hakaret ve üslubu da kaldıracak" dedi.

Konuşmaların ardından yerel sanatçılar müzik dinletisinde bulundu. DİHA


Yorum Ekle