Erciş Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü ve Kadın Erkek eşitlik komisyonu tarafından kadınlara yönelik şiddet ve 'Meme ve Rahim Ağzı Kanseri' eğitimi verildi.
Erciş Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü ile Kadın Erkek Eşitlik Komisyonu tarafından ilçedeki kadınlara yönelik seminerler vermeye devam ediyor.
Eğitimler kapsamında ilçeye bağlı Abdal Mezrası (Ziyareta Baso) Mahallesinde kadınlara şiddet ile 'Meme ve Rahim Ağzı Kanseri' konusunda eğitim verildi. Mahallede bulanan taziye evinde verilen eğitime Erciş Belediyesi kadın meclis üyeleri ve Belediye Kadın Politikaları Müdürlüğü çalışanlarının yanı sıra çok sayıda mahalleli kadın katıldı.
Kadına yönelik artan şiddet ve baskılara ilişkin bilgilendirmede bulunan Sosyolog Hatun keleş bölgede bununla paralel olarak kadın intiharların arttığını söyledi.Keleş'in ardından söz alan Sağlık personeli Emine Taştan, 'Meme ve Rahim Kanseri' üzerine kadınlara, kanserde erken teşhis ve tedavinin önemi hakkında detaylı bilgilendirmede bulundu.
Taştan, idrar enfeksiyonu ,meme kanseri ve Adet döneminde yaşanılabilecek psikolojik ve fiziksel değişimlere ilişkin konuşarak hijyen ve erken teşhisin önemine dikkat çekti.Eğitimin ardından kadınlara temizlik ürünlerinin içinde bulunduğu paketler hediye edildi.