SON DAKİKA

Ekrem Çelebi'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

AK Parti Ağrı Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ekrem Çelebi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. 28 Ekim, 2014 18:27 Güncelleme: 28 Ekim, 2014 18:27 Ekrem Çelebi'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

 

Cumhuriyet bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda "Geçmişten geleceğe uzanan tarih yolculuğumuzun en önemli dönüm noktasını oluşturan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz" diyen Çelebi: Yüce meclisimiz bundan 91 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde “ Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir ” ilkesiyle Cumhuriyeti ilan etmiş, milletimizin çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması yolunda en önemli adımı atmıştır.

Cumhuriyet, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesi, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır.

Cumhuriyetimiz gücünü, temelinde barındırdığı ortak tarih ve kader birliğinden, milletimizin bağımsızlığa olan inancından ve hedeflediği çağdaşlaşma idealinden almıştır. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırma başarısını gösteren ülkemiz, her alanda sürekli gelişmekte ve güçlü bir geleceğe doğru emin adımlarla yürümektedir.

Milletçe barış ve kardeşliğin sesini daha da yükselttiğimiz bugünlerde asla unutmayacağımız aziz şehitlerimizin acılarını, kahraman gazilerimizin fedakârlıklarını da yüreğimizde hissediyoruz.

Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin Kurucusu M.Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal savaşı kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın ve Ağrılı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” dedi

 

 

Yorum Ekle