SON DAKİKA

Doğubayazıt Belediye Eş Başkanlarından 1 Eylül Dünya Barış Günü mesajı

Doğubayazıt Belediye Eş Başkanlarından 1 Eylül Dünya Barış Günü mesajı 01 Eylül, 2014 03:08 Güncelleme: 01 Eylül, 2014 03:08 Doğubayazıt Belediye Eş Başkanlarından 1 Eylül Dünya Barış Günü mesajı

 

 

Doğubayazıt Belediye Eş Başkanları Av. Rohat Özbay ve Delal Tekdemir 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle mesaj yayınladı.

 

Rojava'da ve Ortadoğu genelinde yaşanan çatışmalara da dikkat çekilen mesajda,"Toplumsal acıların merhemi de çaresi de, barıştır. Bu nedenle gerek ülkemizde gerek Rojavada gereksede  Ortadoğu'da ve dünyamızda barışa olan ihtiyacın her zamankinden daha fazla arttığı bir dönemden geçiyoruz.Toplumlar arası uzlaşma diyalog ve müzakereden geçer.Yıllardır çekilen acılar verilen bedellerin  artık yeni nesiller için  barışa evrilmesi gerekmektedir. Dünyanın hiçbir yerinde savaş olmaması umudu ile 1 Eylül Dünya Barış Günü, ülkemiz halklarının barışına tanıklık etsin ve Ortadoğu barışına vesile olsun. Bu inançla 1 Eylül Dünya Barış Günü kardeşlik ruhuyla bir arada yaşayan ve arzulayan tüm halklara kutlu olsun"

vurgusu yapıldı.

Yorum Ekle