SON DAKİKA

Doğubayazıt Belediye Başkanı Kenan Alkan, VAN TV'ye konuk oldu

. 20 Temmuz, 2024 11:25 Güncelleme: 20 Temmuz, 2024 11:25 Doğubayazıt Belediye Başkanı Kenan Alkan, VAN TV'ye konuk oldu

Doğubayazıt Belediye Başkanı Kenan Alkan Van Tv kanalına konuk olarak şu ifadelere yer verdi; makam aracını kullanmak yerine, halkın arasına karışarak belediye işlerini takip etmeyi tercih ettiğini. Günlük işlerinde toplu taşıma araçlarını veya yürüyüşü tercih eden Alkan, bu yaklaşımıyla vatandaşlarla daha yakından iletişim kurma fırsatı buluyor.

Başkan Alkan, “Halkın içinde olmak, onların sorunlarını birebir dinlemek ve çözümler üretmek için en etkili yoldur. Makamdan değil, sokaktan yönetiyoruz” dedi.

“Büyük işler başarmak için önce insanlara güvenmek, onlarla iç içe olmak gerekir” sözünü benimseyen Alkan, bu tavrıyla Doğubayazıt halkının takdirini kazanıyor. Doğubayazıt’ın sevilen başkanı, “Halkın Adam’ı” lakabıyla da anılıyor.

Başkan Alkan, ünlü Kürt filozof ve şair Ahmed-i Hani’nin “Bir halkın büyüklüğü, onun sevgi ve adaletine dayanır” sözünü de sık sık dile getirerek, bu değerlerin yerel yönetimde ne denli önemli olduğunu vurguluyor. 

Yorum Ekle