SON DAKİKA

Demirtaş iftar çadırında 'barış çağrılarını' yorumladı

21 Temmuz, 2012 03:13 Güncelleme: 21 Temmuz, 2012 03:13 Demirtaş iftar çadırında 'barış çağrılarını' yorumladı

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ,Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nce kurulan Ramazançadırında iftarını açtı.

Demirtaş, beraberinde Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Dağkapı Meydanı'ndaki iftar çadırını gezdi.

Vatandaşlarla iftarını açan Demirtaş, burada yaptığı açıklamada, Ramazan ayının ülkeye ve bölgeye barış getirmesi temennisinde bulundu.

İslam 'ın barış ve kardeşlik dini olduğunu belirten Demirtaş, “Yüreğinde semavi dinlerin inancının zerresini taşıyan her insanın barışa ve kardeşliğe hizmet etmesi lazım. İnşallah buRamazan ayı hem bölgede hem de Suriye, Irak ve İslamülkelerinin birçoğunda akan kanın durmasına vesile olur” dedi.

Bir gazetecinin “Aydınların barış çağrısını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Demirtaş, şunları söyledi:

“Devlete ve KCK 'ya çağrılar yapılıyor. Biz barış için her zaman çaba sarf ettik ama şu aşamada çağrının muhatabı Başbakandır. Başbakanın da buna bir cevap vermesi gerekiyor. Barış tek taraflı bir şey değil. Barış çözümden ayrı bir mesele de değil. Biz BDP olarak arzuluyoruz ki çözüm sürecine girilsin, akan kan dursun, müzakere süreci yeniden başlasın. Bence artık top Başbakandadır. İnşallah bu süreç Başbakan tarafından doğru değerlendirilir diye ben de temenni ediyorum.”

Yorum Ekle