ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, DAİŞ çetelerinin Kobanê kent merkezi ve köylerde gerçekleştirdiği sivil katliamına ilişkin DİHA'ya değerlendirmede bulundu.
Katliamın "Türkiye üzerinden yapıldığı" bilgilerinin kendilerine de ulaştığını belirten Tanal, "Hatta daha kötü iddialar var. IŞİD terör örgütü saflarında yer alan 17 kişi rehin alınmış deniliyor. Bunların içinde çok da vahim bilgiler geliyor. Şimdilik bilgi kirliliği yapmak istemiyoruz ama, bu vahim bilgilerin ispatını yapmaya çalışıyoruz. Zaten bölgeye kimse sokulmuyor. Bu da apayrı bir olay" dedi.
Türkiye vebal altında
Tanal, "Bize gelen bilgilerde Türkiye vebal altında. Eğer bu vebalden kurtulmak istiyorlarsa sınır boyunca var olan güvenlik kameralarının görüntülerini kamuoyunda paylaşmalı" dedi.
İkinci Halepçe katliamı yaşanıyor
DAİŞ saldırısını "İkinci Halepçe katliamı" olarak nitelendiren Tanal, "Orada bir insanlık suçu işleniyor. Birleşmiş Milletler (BM) sözleşmeleri uyarınca demokrasiden, barıştan, insan haklarından bahseden ülkeler duyarsız kalmalı. Türkiye'de dâhil tüm ülkeler vahşeti durdurmak için müdahale etmeli. Bu vahşet karşısına insanlık seyirci kalamaz" ifadelerini kullandı.
Mısır'da gösterilen duyarlılık Kobanê'de gösterilmiyor
Tanal ayrıca, Türkiye'nin DAİŞ saldırıları karışsındaki duyarsız yaklaşımına da tepki göstererek, "Türkiye'nin Mısır'da gösterdiği duyarlığı burada göstermiyor. Suruç'taki insanların Kobanê'de akrabaları var" dedi.
Öte yandan, CHP'nın sınır bölgesine bir heyet göndermesi bekleniyor.