Hüseyin Çelik: "Silahların susması amaç değil. Amaç bırakılmasıdır. Bu görüşmeden çok şey umarak iyimserliğe girmek yanlış. Bu problem hokus pokus ile bitmez"
ANKARA - AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, MYK toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Çelik, AKP'nin üniter devlet yapısı konusunda herkesten daha hassas olduğunu savunarak, "1984 yılından beri devam eden bir yangın var. Bu yangına su dökmek isteyen varsa buyurun dökün diyoruz. Yeter ki bu yangın sönsün. Bu suyu kim dökerse önemi yoktur. Tek amaç örgüte silah bıraktırmaktır. Susması değil. 'Tek taraflı silah bırakma olmaz' diyorlar. Yangın olmasa da itfaiye diye bir teşkilat vardır. Yani güvenlik güçleri silah bıraksın lafı doğru değil. Güvenlik güçleri kendi ülkesini ve halkını korumakla mükelleftir dedi.
Gayret silah bıraktırmayadır. Onlar bıraktıktan sonra askerde bırakacak mı? Bu soru abesle iştigaldir diyen Çelik, siyaset kurumunun ise sorunun muhatabı olduğunu belirtti. Çelik konuşmasının devamında BDP'yi hedef alarak, CHP, MHP ve BDP'de muhataptır. BDP'de Türkiye'nin barış sürecine katkı sunmak istiyorum dediği zaman biz eyvallah deriz. BDP kendini silahlı örgütün vesayetinden kurtarabilirse Türkiye'nin barışına katkıda bulunabilir. Halen böyle şans var. Bu görüşmeden çok şey umarak iyimserliğe girmek yanlış. Çözüm mümkün değil demekte doğru değil. Büyük problemler hokus pokus ile bitmez diye konuştu.
'KCK' operasyonlarına devam sinyali
AKP'nin taşın altına elini değil gövdesini koyduğunu ileri süren Çelik, Başbakan bu sorunun çözümünden yanadır. Programımıza bakın bunu görürsünüz. Başbakan Zaloğlu Rüstem değil, Başbakan He-Man filan değil. Biz Türkiye'nin birliğini bütünlüğünü, 75 milyonun bir olmasını kimse ile müzakere etmeyiz. Terörlü mücadele konusunda gevşeme söz konusu değil. Şehir yapılanması ile ilgili olarak yapılan faaliyetler terörü desteklemek anlamına geliyorsa bunun için kurumlar üzerine düşeni yaparlar diye konuştu.DİHA