Bu ödenekte aslan payı Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderiliyor. 4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte okul dönüşümlerinin tamamlanması ile derslik sorunları ortaya çıkmış, bazı okullarda sınıf mevcutları 30 un üzerine çıkmıştı. Bakan Nabi Avcı ile Ağrı'nın eğitim sorunlarını görüşen Çelebi, Ağrı'da ki derslik sorununun çözümü için destek istemişti.
2013 yılında daha önceden ek olarak gönderilen 23.660.793 TL'lik ödeneğe ek olarak 9.963.624 TL'lik bir ödenek daha gönderildi. Bununla birlikte Ağrı İl Özel İdaresine 5.000.000 TL, İbrahim Çeçen Üniversitesine de 500.00 TL lik ek ödemeler gerçekleştirildi.
Konu hakkında görüştüğümüz Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi; İlimizin sorunlarını sürekli olarak takip etmekteyim. . Her bütçe dönemi öncesi tüm kurumlarımızdan bir sonraki yıla ait yatırım programlarını istiyorum. Böylelikle ilimizin hangi alanlarda bütçeye ihtiyacının olduğu ortaya çıkıyor. Bir program dâhilinde yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz. 2013 yılında daha önceden gönderilen ödeneklerin yanı sıra toplam 39.124.417 TL'lik bir ek bütçe ilimize gönderildi. Ağrımıza hayırlı uğurlu olsun dedi
