SON DAKİKA

Bilinçli Gençlik Kulübü'nde Yardım

03 Aralık, 2011 06:48 Güncelleme: 03 Aralık, 2011 06:48  Bilinçli Gençlik Kulübü'nde Yardım

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Bilinçli Gençler Kulübü öğrencileri, Van'a giderek hazırladıkları yardım paketlerini depremde mağdur olan 23 aileye teslim etti.

Giresun Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesi de 'Van İçin El Ele Gönül Gönüle' diyerek gıda ve kıyafet yardımı yaptı. Bilinçli Gençler Derneği tarafından başlatılan Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi'nde, Vanlı depremzedeler de unutulmadı.

Bilinçli Gençler Derneği Başkanı Kerem Hasanoğlu, ilköğretimden üniversiteye kadar binlerce bilinçli gönüllü sayesinde 16 ilde (Adana, Adıyaman, Ağrı, Ankara, Bolu, Erzurum, Giresun, İzmir, İstanbul, Muğla, Kastomonu, Sakarya, Sivas, Trabzon, Tekirdağ , Zonguldak) 37 projenin hayata geçirildiğini söyledi. Hasanoğlu'nun verdiği bilgiye göre, Van depreminin ardından üniversiteler, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki Bilinçli Gençler, Bilinçli Gençler topluluk ve kulüpleri çok sayıda yardım projesine imza attı.

Bu kapsamda, Kastamonu Üniversitesi Bilinçli Gençler Topluluğu 'Van Bizden Yardım Bekliyor' projesini başlattı. Proje ile depremzedeler için kıyafet, battaniye, bebek maması, bebek bezi, kuru gıda ve temizlik ürünü toplandı.

Yardımları Van Valiliği İl Afet Bölge Müdürlüğü'ne gönderdi.İlköğretimli bilinçli gençler de, deprem yarasına kayıtsız kalamadı. Tekirdağ- Çorlu Melahat Kozar İlköğretim Okulu, 'Battaniyeni Paylaşır Mısın?'; Muğla Köyceğiz Atatürk İlköğretim Okulu, 'Van'da Değil Yüreğimizde Deprem' projesi ile topladıkları battaniye ve kışlık kıyafetleri deprem bölgesine yolladı.

Ankara Atılım Üniversitesi Bilinçli Gençler Topluluğu 'Yürekleri Sarsan Van Depremine Sessiz Kalmayalım Projesi' ni başlatarak, gıda ve giysi yardımında bulundu.

Yorum Ekle