SON DAKİKA

Atletico Madrid Devler Ligi'nde Bayer Leverkusen'i eledi

Şampiyonlar Ligi 2. Tur rövanş maçında Atletico Madrid ile Bayer Leverkusen karşı karşıya geldi. 18 Mart, 2015 08:40 Güncelleme: 18 Mart, 2015 08:40 Atletico Madrid Devler Ligi'nde Bayer Leverkusen'i eledi

Almanya'da 1-0 kazanan Bayer Leverkusen, Vicente Calderon'a avantajlı gelmişti.

Ünlü İtalyan hakem Nicola Rizzoli'nin düdük çaldığı kritik rövanşın normal süresi 1-0 Atletico Madrid üstünlüğüyle son buldu. Uzatma dakikalarında gol olmayınca penaltı vuruşlarına geçildi.

PENALTILARDA TUR GELDİ

Büyük heyecanın yaşandığı penaltılarda kazanan taraf toplamda 4-2'lik skorla Atletico Madrid oldu. Atletico Madrid adına maçı uzatmaya götüren gol 27. dakikada Mario Suarez'den geldi. Bu sonuçla Atletico Madrid Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükseldi.

AVRUPA'NIN ZİRVESİNDE TÜRK GECESİ

Dünya'nın kulüp düzeyinde en büyük futbol organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde karşılaşan Atletico Madrid ve Bayer Leverkusen'in kadrolarında bulunan 3 Türk oyuncu, bizlerin de gururu oldu. Arda Turan, Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak, takımlarının ilk 11'lerinde mücadeleye başladı.

SIMEONE'DEN ZORUNLU DEĞİŞİKLİK

Ev sahibi Atletico Madrid, karşılaşmadanın henüz 23. dakikasında zorunlu bir dğeişiklik yaptı. Kaleci Miguel Angel Moya sakatlanarak oyundan çıkarekn, yerini Jan Oblak'a bıraktı. Teknik direktör Simeone'nin değişiklik planlarını etkileyen bu sakatlık, ev sahibi ekibin ikinci yarıda yapacağı hamleleri de kısıtlamış oldu.

ÖMER'İN ŞANSSIZ ANI VE GOL

Atletico Madrid, Vicente Calderon'da aradığı golü 27. dakikada Mario Suarez ile buldu. Sağ kanattan kullanılan kornerde Leverkusen savunmasından seken top ceza alanının dışında bulunan Suarez'in önüne düştü. Sol ayağıyla sert bir şut çıkaran Suarez'in vuruşunda top Ömer Toprak'ın ayağına çarptı ve kaleci Leno'nun tersinden ağlarla buluştu. Bu golle Atletico Madrid, Almanya'daki skoru eşitlemiş oldu. İlk yarıda başka gol ve önemli pozisyon olmadı ve takımlar soyunma odasına 1-0 Atletico üstünlüğüyle gitti.

ARDA GOLE YAKLAŞTI

Vicente Calderon'da Bayer Leverkusen'e etkili oyun şansı tanımayan Atletico Madrid, taraftarının da desteğiyle tur için bastırdı. Bu baskılı anlardan birinde sol kanattan iyi paslarla ceza alanı sol çaprazına kadar gelen Griezmann'ın pasında Arda topla buluştu ve sağ ayağıyla uzak köşeye şutunu çekti. Yerden giden top kaleci Bernd Leno'dan sekti ve sonrasında savunma topu uzaklaştırdı. Normal sürede başka gol olmadı ve maç 1-0'lık skorla uzatmaya kaldı.

PENALTILAR NEFES KESTİ

Vicente Calderon'daki coşkulu penaltı atışlarında topu başına ilkk olarak Atletico Madridli Raul Garcia geldi. Tecrübeli oyuncu ilkk vuruşta topu üstten dışarı yolladı. Leverkusen'de ilk penaltı için beyaz noktaya gelen Hakan Çalhanoğlu, frikikteki meziyetini penalştı vuruşunda gösteremedi ve topu ortada kalan Oblak'a nişanladı.

İkinci penaltılarda Griezman ve Rolfes hata yapmadı(1-1). Üçüncü vuruşlarda Suarez topu ağlara gönderdi ama Bayer Leverkusen'in diğer Türk oyuncusu Ömer Toprak'ın vuruşu üstte dışarı gitti. Büyük heyecanda skor 2-1'e geldi.

4. penaltılarda Koke'nin vuruşunu Leno çıkardı ve Leverkusen adına Castro golü yapınca son penaltılar öncesi skor 2-2'de yeniden eşitlendi. 5. ve son penaltıda Fernando Torres topu şık bir vuruşla ağlara gönderdi. En baskılı penaltıda Kiessling'in vuruşu auta gidince bu dev maçta zafer Atletico Madrid'in oldu.

 

Yorum Ekle