Ağrı İl Özel İdaresi'nde çalışan 108 işçinin başka kurumlara gönderilecek olması tartışmalara yol açtı.
Kararı sert bir dille eleştiren Ağrı İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Alkan, bu kararla şantiyelerin boş kalacağını ifade etti. 8 milyon lira borçlanarak alınan araçların operatörsüz kaldığını dile getiren Başkan Alkan, "İşçi sözleşmesi gereği her araçta 2 kişi bulunması gerekiyor. Bunlardan biri operatör diğeri ise yağcıdır. İşçilerin kurumdan ayrılmasının ardından tam bir kaos yaşanıyor. 146 aracımız var, ancak 122 işçimiz kalıyor. Dolayısıyla her araca 2 kişi bindirme imkanı ortadan kalkıyor. Şu anda bizim hesabımıza göre sadece araç sayımıza bakılarak 292 işçinin olması lazım. İdari ve memurları saymıyorum. Şimdi sonbahar dönemini yaşıyoruz. Herhangi bir sel felaketi olursa kim buna müdahale edebilecek. Yine önümüz kış, kar temizleme çalışmaları nasıl gerçekleşecek. Bu uygulama tamamen yanlıştır. Yine burada işçilerin dağıtım şeklinde adaletsizlik var. Adamı olan kalmıştır, adamı olmayan gitmiştir" dedi.
İşçilerin gönderilmesini eleştiren AK Partili İl Genel Meclis üyesi Zeki Yıldız ise, keyfi bir uygulama sonucunda 108 kişinin başka kurumlara gönderildiğini öne sürerek, "Eğer işçiler gönderilecekse öncelik emeklisi gelenler olmalıydı. Gönderilenlere baktığımızda hep çalışan insanlar olduğunu görüyoruz. Uygulama gerçekten çok yanlış. Adaletli olmadığı için bu kadar çok itiraz ortaya çıktı. Bizlerden bilgi alınmadı. Bu yüzden bu uygulamayı desteklemiyorum" dedi.
İl Özel İdaresi'nde işçileri dinleyen BDP'li İl Genel Meclisi üyesi Hasan Santo da, kararın baştan sonra kadar yanlış olduğunu ve çalışan insanların mağdur edildiğini söyledi. İşe gelmeyen ve çalışmayan insanların ödüllendirildiğini belirten Santo, "Yıllarca Özel İdare Müdürlüğü hep 'Yatanlar ve çalışmayanlar' diye ifade edilirdi. Şimdi o çalışmayanlar ödüllendirildi ve çalışan insanlar mağdur edildi. Bu işin doğrusu, işe gelmeyen insanları ve emeklisi gelenleri kurumdan ayırmaktı. Büyük bir haksızlık oldu" şeklinde konuştu.