SON DAKİKA

Ağrı Tabip Odasından Basın Bildirisi

29 Eylül, 2011 10:09 Güncelleme: 29 Eylül, 2011 10:09 Ağrı Tabip Odasından Basın Bildirisi

AKParti  hükümetinin politikaları her gecen gün yoksulluğu ve işsizliği artırırken; gelecek endişesi tüm toplumu sarmış durumda. siyasetin, ekonominin, toplumsal ve sosyal yaşamın sermayenin çıkarları doğrultusunda şekillenmesi hızlanarak sürüyor. bir taraftan zenginlerin sayısı artarken, diğer taraftan gerçek işsizlerin sayısı on milyonlara ulaşmış durumda.

Kıdem tazminatının kaldırılarak fona devredilmek istenmesi, esnek ve güvencesiz çalışmanın yaygınlaştırılması, düşük ücret dayatması, sağlık ve eğitim başta olmak üzere kamu hizmetlerinde ticarileştirmenin hızlandırılması, örgütsüzleşmenin yaygınlaştırılması, AKP'nin emek karşıtı politikalrının sonucudur.

 

AKP kendisi gibi düşünmeyen herkesi susturuyor, gözaltına alıyor, tutukluyor. Kürt sorununun barışçıl, demokratik çözümü yerine savaş politikalarını sürdürüyor. Türkiye'de emekçilerin, halkın yıllardır yaşadığı sorunların giderek ağırlaşmaya başladığı koşullarda, yaşanan haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı sesini yükseltenler, demokratik tepkilerini dile getirenler şiddetle bastırılırken, işçiler ve kamu emekçileri başta olmak üzere, çevrecilerin, mühendislerin, hekimlerin ve toplumun diğer kesimlerinin talepleri duymazlıktan, görmezlikten geliniyor.

 

Bu nedenle AKP' nin sorunlu sağlık politikalarına dikkat çekmek için SES-TTB ve DEV-SAĞLIK İŞ 19-20 Nisan da grev kararı almış ve tüm sağlık çalışanları meslek örgütlerinin ve sendikalarının aldığı bu karar doğrultusunda tüm ülkede üretimden gelen güçlerini kullanarak iş bırakmıştır. Ağrı ilinde bu eyleme katılan; sağlık çalışanları, SES ve Tabip odası yöneticileri hakkında idare tarafından 5 uzman hekim arkadaşımıza urarı cezası verilmiş, yine görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle valilik onayıyla adli soruşturma izni verilmiştir.

Tüm türkiye genelinde olduğu gibi, Ağrı' da meslek örgütlerinin ve sendikalrının grev kararını yerine getiren meslektaşlarımıza karşı gösrerilen bu tutumu protesto ediyor ve kınıyoruz. Arkdaşlarımızın yanındayız ve bu sürecin takipçisi olacağız.

 

Kamu emekçileri yirmi yıldan fazladır grevli toplu sözleşmeli bir yasa mücadelesi veriyor. Kamuda çalışan tüm emekcilerin sendikalarda örgütlenebilmesini savunuyor, örgütlenme özgürlüğünü kısıtlayan hiçbir düzenlenmeyi kabul etmiyoruz. Grev ve toplu sözleşme hakkımızı yasal teminat altında almayan hiçbir düzenlemeyi kabul etmedik, etmeyeceğiz. Bu amaçla 8 ekimde ankara da alanlarda olacağız.

 

Biz, Eşit, Özgür, Demokratik Bir Ülke İstiyoruz!

sizleri EŞİT, ÖZGÜR, DEMOKRATİK TÜRKİYE'Yİ yaratmak için 8 ekim de Ankara'da kurulacak emekçilerin, ezilenlerin sokak meclisi ne katılmaya çağırıyoruz.

YAŞASIN GREVLİ TOPLU SÖZLEŞME MÜCADELEMİZ!

AĞRI TABİB ODASI

KESK AĞRI ŞUBELER PLATFORMU-DEV SAĞLIK İŞ AĞRI TEMSİLCİLİĞİ.

Yorum Ekle