SON DAKİKA

“Ağrı'dan Avrupa'ya Tenis Kardeşliği” Projesi

15 Kasım, 2012 02:29 Güncelleme: 15 Kasım, 2012 02:29 “Ağrı'dan Avrupa'ya Tenis Kardeşliği” Projesi






“Ağrı'dan Avrupa'ya Tenis Kardeşliği” Projesi kapsamında İspanya'nın Barcelona şehrinden, tenis baş antrenörü Mr. Albert Ros Garcia, sporcuları Mıron Sabani ve Andreas Norbert Nogyi ile birlikte Ağrı'ya geldi.

​Türkiye Tenis Federasyonu (TTF), Marmara Üniversitesi ve Ağrı Tenis Kulübü işbirliğince hazırlanan "Ağrı'dan Avrupa'ya Tenis Kardeşliği" adlı proje kapsamında İspanya'nın Barcelona şehrinde Ağrı' ya bir antrenör ve 2 tenis sporcusu geldi. Barcelona' nın  brugera tenis akademisinden gelen  antrenör ve Sporcuları, Tenis Kulübü Başkanı Kasım Kaya, il tenis temsilcisi Fırat Balkis tarafından karşılandı.

Sporcular, Tenis Kulübü Başkanı Kasım Kaya, il tenis temsilcisi Fırat Balkis, İbrahim Çeçen Üniversitesi öğretim görevlisi (Tercüman) İsmail Gürler ile birlikte ilk olarak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmetşafi ERİM' i ziyaret ettiler. Gerçekleşen ziyarette açıklamalarda bulunan il müdürü ERİM;” Sizleri Ağrı'da misafir ettiğimiz için çok mutluyuz. Umarım bu proje sayesinde uluslar arası platformda Ağrı' da ki tenisçilerimiz de yer bulacaktır dedi. Baş antrenör Mr. Albert Ros Garcia ise yapmış olduğu açıklamada;” Burada olmaktan bizlerde çok mutluyuz. Ağrı'da yapılan tenis turnuvalarını yakından takip ettik. Gerçekten çok güzel turnuvalara ev sahipliği yaptınız. Bu proje kapsamında 3 Aralık 2012' de Ağrı ilinizden de antrenör Fırat Balkis ve 6 sporcu kardeşimiz ile birlikte bize misafir olacaklardır. İspanya' ya gelecek olan sporcu kafileniz çok güzel bir eğitim süreci geçireceklerine inanıyorum. Tenis Kulübü Başkanı Kasım Kaya ise yapmış olduğu açıklamada;” Sizleri Ağrı ilimizde misafir ettiğimiz için çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Son zamanlarda Ağrı ilimizde gerçekleşen tenis turnuvalarına ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. Bütün turnuvalarımız çok güzel geçti. Bize turnuvalar boyunca desteklerini esirgemeyen Valimiz Dr. Mehmet Tekinarslan' a Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Mehmetşafi ERİM' çok teşekkür ederiz dedi. Daha sonra kafile il müdürü Mehmetşafi ERİM ile birlikte İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü prof.Dr. İrfan ASLAN'ı ziyaret ettiler.

Rektör Aslan ziyaretinden sonra, kafile tarihi ishak paşa sarayını gezmek üzere Doğubayazıt ilçesine gitti. Burada sarayı gezen tenisçiler sarayı hayranlıkla gezip incelediler. Sarayı çok beğendiklerini belirten sporcular ve antrenörleri, birlikte sarayda hatıra resmi çekmeyi de ihmal etmediler. Kafile İshak paşa sarayı gezisinden  sonra  Diyadin ilçesinde yemek yedi. Kafile son olarak vali yardımcısı Ercan ATEŞ'i ziyaret etti. Vali yardımcısı Ercan ATEŞ burada yapmış açıklamada;” Öncelikle sizleri ilimizde ağırladığımız için çok mutluyuz. İki ülke arasında kültür bakımından aynı değerlere sahip olduğunu  belirten Ateş, Ağrı'dan Avrupa'ya Tenis Kardeşliği” projesinde yer almak, spor kardeşliği projesine ortak olmak, bulunmak ve böyle bir projeye ev sahipliği yapmak ta çok güzel.  “Ağrı'dan Avrupa'ya Tenis Kardeşliği “ projesi diğer projelere de kaynak olacağını düşünüyorum dedi.

Barcelona' lı tenisçilerin Ağrı Ziyareti, Ağrı'lı tenisçilere verdikleri antrenman dersi ile son buldu

ispanyol tenisçiler.JPG

IMG_0279.jpg

IMG_0142ıo.JPG

Yorum Ekle