SON DAKİKA

Ağrı Belediye Başkanının bu iddialara bir şey diyeceği varmı?

29 Ağustos, 2011 20:23 Güncelleme: 29 Ağustos, 2011 20:23 Ağrı Belediye Başkanının bu iddialara  bir şey diyeceği varmı?
KAMUOYUNA
Ağrı’da sanat etkinliklerinin eksik olması nedeni ile Dernek olarak; sosyal amaçlı   program hazırlayarak Demokratik Açılım projesinin toplumda yarattığı özgürlük ve güven ortamı kapsamında; halkımızın büyük çoğunluğunun yabancısı olduğu tiyatro sanatını tanıtmak ve sevdirmek amacıyla Ağrı’da bir tiyatro oyunu sergilemek istedik.
Bu düşünceden hareketle hemşerimiz Ömer Polat’ın bir eseri olan “ALADAĞLI MIHO” adlı Kürtçe oyunu sahneye koymak gayesiyle, Diyarbakır Büyük Şehir belediyesi tiyatrosu kendi alanında bu işi en iyi yapanlardan birisi olarak ilimize davet ederek, Açık hava tiyatrosu gösterisi olarak kule kavşağı Cumhuriyet caddesi girişinde yer tahsisi için 09.08.2011 tarih ve 30 sayılı yazımızla Ağrı Belediye’sine başvurduk.
Ağrı belediyesi tarafında bize herhangi bir dönüş yapılmadığı gibi yaptığımız talep dikkate alınmamış. İstenilen yer tahsis edilmemiştir. Yetkililerle yapmış olduğumuz Şifayı görüşmeler ise sonuçsuz kalmıştır.
Belediye tarafında yer verilmediği için 10.08.2011 tarih ve 28 sayılı dilekçemizle Daha sonra Halk Eğitimde salon istedik. Bütün Sivil Toplum Kuruluşlarının rahatlıkla yararlandığı Halk Eğitim salonu, sırf sergilenecek oyun Kürtçe olduğu için, bu kere de Ağrı Milli Eğitim Müdürü salonu vermedi. Ne sokakta, ne salonda yer bulamadığımız için de göstermek istediğimiz oyunu şimdilik sergileme olanağı bulamadık.
Yine her zaman medyatik görüntülerle halktan yana görünen, halka şirin davranışlar sergileyen Ağrı Milli Eğitim Müdürünün seksen yıl önceki maarif anlayışı ile bize salon vermemesi çok düşündürücüdür.
Aslında başta Belediye olmak üzere ve diğer kurumlar bu gibi etkinlikleri desteklemesi ve sivil toplum örgütlerinin önünü açması gerekirken bu etkinliğimize duyarsız davranmaları çalışma azmimizi zedelemiştir.
Yaptırmak istediğimiz programımızla ilgili  her ne kadarda bir netice almadıysak da konumuzla ilgili Ağrı valiliğine yapılan yazışma ve görüşmelerde Sayın  Ağrı valimizin ve Ağrı emniyet teşkilatının taleplerimize göstermiş oldukları samimi yaklaşımları, ilgi ve iyi niyetleri kayda değerdi.
Yukarda açıklamasını yaptığımız nedenlerden dolayı 20.08.2011 tarihinde yapmayı amaçladığımız tiyatro gösterisini yer bulamadığımız için programımızı belirsiz bir tarihe ertelediğimizi bildiririz. Saygılarımızla
KAMUOYUNA DUYRULUR
M Mehmet İZCİ
Ağrı KÜLTÜR YARDIMLAŞMA
VE DAYANIŞMA DERNEĞİ
YÖNETİM KURULU ADINA
Yorum Ekle