SON DAKİKA

611 Bilim İnsanının Katıldığı I. Uluslararası Multi Disipliner Çalışmalar Kongresi Iğdır'da Gerçekleştirildi

611 Bilim İnsanının Katıldığı I. Uluslararası Multi Disipliner Çalışmalar Kongresi Iğdır'da Gerçekleştirildi 08 Kasım, 2018 09:38 Güncelleme: 08 Kasım, 2018 09:38 611 Bilim İnsanının Katıldığı I. Uluslararası Multi Disipliner Çalışmalar Kongresi Iğdır'da Gerçekleştirildi

Iğdır Üniversitesi ile İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (İKSAD) tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen ve iki gündür devam eden Iğdır I. Uluslararası Multi Disipliner Çalışmalar Kongresine 611 bilim insanı katıldı.


Onursal başkanlığını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. M. Hakkı Alma'nın yaptığı Kongre kapsamında İran, Gürcistan, Azerbaycan, Ukrayna, Kazakistan ve Özbekistan'ın yanı sıra ülkemizin çeşitli üniversitelerinden Iğdır'a gelen 611 bilim insanı; 400 bildiri ile Iğdır I. Uluslararası Multi Disipliner Çalışmalar Kongresine katkı sağladı.


Rektör Alma “Kongremize gösterilen ilgi memnuniyet verici”

Gerçekleştirilen kongre ile ilgili önemli açıklamalar yapan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek; sempozyum, kongre ve panellerle Türkiye'nin her tarafından bilim insanlarını Iğdır'a getirmeye devam edeceklerini kaydetti. Iğdır I. Uluslararası Multi Disipliner Çalışmalar Kongresine katılarak bildiri sunan konuşmacıların, çalışmalarıyla bilim dünyasına değerli katkılar sunduğunu ifade eden Rektör Alma; “Çok değerli bilim insanlarını şehrimizde ve üniversitemizde ağırlamaktan dolayı oldukça mutluyuz. Kongremize gösterilen ilgi bizler açısından memnuniyet verici. Iğdır I. Uluslararası Multi Disipliner Çalışmalar Kongresinin bu denli ilgi görmesi, bundan sonraki süreçte de bu tür çalışmalar yapmamız konusunda bizleri cesaretlendirdi. Katılımcılardan da çok güzel dönüşler aldık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Yorum Ekle